Leestip – Het grote 50+ werkboek – Over werk vinden voor vijftig plussers

Ik las dit boek over werk vinden voor vijftig plussers in twee avonden uit en kreeg er goede energie van. Wat mij betreft een aanrader.

Het grote 50+ werkboek
Zo kom je weer aan werk

Door Anne-Marije Buckens, Judith Spruit en Donald Suidman

Voor wie:
Dit is een fijn boek voor vijftig plussers die ontslagen zijn (of dat helaas binnenkort worden) en die graag weer aan de slag gaan. Het is zeker ook geschikt voor vijftig plussers mét een baan die liever ander werk willen en twijfelen of dat nog wel zinvol is als vijftig plusser.
Ik denk dat het ook een fijn boek is voor vijftig minners die al lang niet meer gesolliciteerd hebben. Als je niet helemaal (meer) op de hoogte bent hoe dat solliciteren nu gaat brengt dit boek je snel up-to-date met de spelregels en tips en trics.

In het kort:
Het boek vertelt over de veranderingen in de arbeidsmarkt de afgelopen jaren en hoe je daarop kan inspelen als je op zoek bent naar werk. Trends als levenslang leren, de gevolgen van de digitale revolutie en de opkomst van het netwerktijdperk worden besproken. Bovendien zetten ze je ook aan het nadenken: bestaat je oude baan nog wel? Nu? En over een paar jaar?

Het geeft veel reflectievragen en tips, waaronder:
Welke skills heb je nodig voor je gewenste baan? – leer ze (cursus, studie, stage)
Ga naar buiten – een baan vind je niet van achter je laptop of pc
Stop met denken vanuit je beroepslabel – kijk naar je competenties en uitgevoerde werkzaamheden en je komt tot veel meer mogelijkheden

Wil je meer van mij lezen?

Hier vind je mee blogs die te maken hebben met leuk en bewust leven, persoonlijke ontwikkeling en werk.

Coaching

Heb je een specifieke vraag over jouw persoonlijke ontwikkeling of loopbaan en ben je benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan contact op om een kennismakingsgesprek te plannen. Zo’n gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Het geeft je een idee hoe we met jouw vraag of doel aan de slag kunnen gaan en wellicht ook al nieuwe inzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *