Over mij

Misschien wil je eerst iets meer over me lezen voor je contact met me opneemt? Komt ie!

sagitta peters loopbaancoaching burnout coaching, coaching voor hoger opgeleiden, academici, universiteit, promovendi, technici, ingenieurs, engineers, academic staff, phd students, postdocsHey! Ik ben Sagitta. Hoewel ik veel heb getwijfeld, koos ik na het VWO voor een studie Scheikundige Technologie: een ‘verstandige’ keuze. Mijn liefde voor wetenschap en techniek en een grote interesse voor sociale en mensgerichte onderwerpen leidden me vervolgens naar banen op het snijvlak van beiden. Zo werkte ik als beleidsmedewerker en als editorial assistant voor een wetenschappelijk tijdschrift. Ondertussen volgde ik verschillende management- en leiderschapstrainingen. Daarna werkte ik een aantal jaar als managing director van een kakelvers onderzoeksinstituut op de universiteit. Dat was een geweldige baan vol strategie en beleid, onderzoek, onderwijs, personeel, organisatieverandering en communicatie. En hoewel ik zelf geen PhD heb, zag ik van heel dichtbij hoe het leven als aio, postdoc en staflid is. Hier merkte ik ook dat het hebben van ‘een droombaan’ inderdaad een risicofactor is voor burn-out…

Getriggerd door die burn-out besloot ik met dit soort werk te stoppen. Ik zag nu hoe mijn werk langzaam maar zeker steeds meer werd gekenmerkt door het organiseren (en controleren) van processen, en dat is niet wat ik wil doen.

En nu?

Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een fijnere wereld en het geluk van andere mensen, houd van kennisoverdracht (maar niet van lesgeven) en gun iedereen persoonlijke groei. Mijn kwaliteiten, (werk)ervaring en missie komen nu samen in wat ik nu doe: ik heb een eigen coachpraktijk, gericht op loopbaancoaching en burn-out coaching voor hoger opgeleiden (HBO en WO), waaronder veel academici en mensen met een technische of exacte achtergrond.

Als coach richt ik me op hoger opgeleiden, die vaak werken in een vooral op de inhoud gerichte omgeving. Doordat ik zelf in zo’n omgeving heb gewerkt, heb ik hier een goed beeld bij.

En hoewel geen baan gelijk is, vinden klanten mijn ervaring met leidinggeven, projectmanagement, cultuurverandering, organisaties bouwen en draagvlak creëren, het universitaire systeem en de onderzoekswereld, en dat alles in een veeleisende omgeving, van grote meerwaarde.

Ik combineer technieken en methodieken uit coaching met die van persoonlijke effectiviteit en leiderschapsontwikkeling. Kennis van (en ervaring met) burn-out/stress en loopbaanverandering vullen mijn ‘toolbox’ verder aan. Ik gebruik hieruit dat wat aansluit bij jouw vragen en doelen, om zo gericht te werken aan de door jou gewenste verandering.

Buiten het werk

sagitta peters loopbaancoaching burnout coaching, coaching voor hoger opgeleiden, academici, universiteit, promovendi, technici, ingenieurs, engineers, academic staff, phd students, postdocsMijn privéleven heeft met die ommezwaai een belangrijkere plaats gekregen. Ik heb meer tijd voor mijn man Mark, vrienden en familie én voor mezelf. Ik hou van fietsen (ook race en mtb) en yoga, vind het heerlijk om te klussen en in onze eetbare tuin te rommelen.

Heb je nog vragen? Je mag me altijd mailen (info {at} sagittapeters . nl) of een berichtje sturen via het contactformulier! Je krijgt (zo goed als altijd) binnen twee werkdagen een reactie.

Meer over mijn loopbaan vind je op mijn LinkedIn profiel.


“Wat wil ik met mijn werk, hoe moet mijn loopbaan zich ontwikkelen? Met deze vragen kwam ik bij Sagitta. Want hoewel ik heel tevreden ben over mijn baan, wil ik ook naar de toekomst blijven kijken. In het begin vond ik het wat onwennig om met deze vragen aan de slag te gaan.
Sagitta liet me inzien wat ik echt belangrijk vind in het werk en waar ik energie van krijg. Ik kan nu ook beter verwoorden wat mijn sterke punten en kwaliteiten zijn. En welke belemmerende overtuigingen mij tegenhouden om te doen wat ik wil. De praktische tips hebben me bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen gegeven bij presentaties. Daar kan ik verder mee!”

Marijne, senior adviseur overheid