Over mij

Misschien wil je eerst iets meer over me lezen voor je contact met me opneemt? Komt ie!

Al zo lang ik me kan herinneren hou ik van alfa én beta onderwerpen. Toch koos ik voor een studie Scheikundige Technologie: een verstandige keuze en ook veilig, want van scheikunde wist ik al iets af. Die liefde voor wetenschap en techniek en een grote interesse voor sociale en mensgerichte onderwerpen leidden me vervolgens naar leuke en interessante banen op het snijvlak van beiden. Zo werkte ik als beleidsmedewerker en editorial assistant en vervolgens een aantal jaar als managing director van een onderzoeksinstituut. Hier merkte ik dat het hebben van een droombaan inderdaad een risicofactor is voor burn-out…

Getriggerd door die burn-out besloot ik met dit soort werk te stoppen. Ik zag nu hoe mijn werk meer en meer werd gekenmerkt door het organiseren (en controleren) van processen, en dat is niet wat mij voldoening geeft. Na jaren van haast was het tijd om stil te staan en bewust te kiezen.

Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld en het geluk van andere mensen, houd van leren en anderen leren te leren en gun iedereen persoonlijke groei. Daarom heb ik naar mijn hart geluisterd en de knoop doorgehakt: het roer ging om.

Mijn droombaan

Om mijn kwaliteiten, (werk)ervaring en misschien wel het belangrijkste, mijn missie, samen te brengen heb ik mijn droombaan gerealiseerd. Nu heb ik een eigen coachpraktijk. Ik richt me hierbij op loopbaancoaching en burn-out coaching voor hoger opgeleiden en technici.

sagitta peters loopbaancoaching burnout coaching, coaching voor hoger opgeleiden, academici, universiteit, promovendi, technici, ingenieurs, engineers, academic staff, phd students, postdocsAls coach richt ik me op hoger opgeleiden en technici. Mensen die vaak werken in een vooral op de inhoud gerichte omgeving. Doordat ik zelf in zo’n omgeving heb gewerkt, heb ik hier een goed beeld bij. En hoewel geen baan gelijk is, vinden klanten mijn ervaring met leidinggeven, projectmanagement, cultuurverandering, organisaties bouwen en draagvlak creëren, en dat alles in een veeleisende omgeving, van grote meerwaarde.

Wat voor mij eerder onderbelicht was heb ik de afgelopen jaren ingehaald: coachen, begeleiden bij persoonlijke ontwikkeling, privé-werk balans, en zelf heelheid vinden door een balans in denken-doen-voelen-zijn.

Ik geloof dat er voor iedereen een baan is waar je gelukkig van wordt. Van binnen naar buiten werken is mijn manier om te zorgen dat je erachter komt welke dat voor jou is en om daar ook echt te komen! Daarnaast hoop ik dat ik een bijdrage kan leveren in onze omgang met burn-out. Sowieso aan het herstel van degene die burn-out is, maar ook aan meer kennis bij familie en collega’s en een betere begeleiding door de werkgever.

Buiten het werk

sagitta peters loopbaancoaching burnout coaching, coaching voor hoger opgeleiden, academici, universiteit, promovendi, technici, ingenieurs, engineers, academic staff, phd students, postdocsMijn privéleven heeft met die ommezwaai een belangrijkere plaats gekregen. Ik heb meer tijd voor mijn lief, vrienden en familie en voor mezelf. Ik hou van (gewoon, race en MTB) fietsen en yoga, vind het heerlijk om te klussen en in onze eetbare tuin te rommelen. Ook werk ik eraan steeds duurzamer te leven.

Kort CV Sagitta Peters MSc

(meer vind je op mijn LinkedIn profiel)

Opleiding:
– Gymnasium (exacte vakken en talen)
– Scheikundige Technologie met Certificaat Technologie Management
– Verschillende opleidingen en trainingen over leidinggeven en management
– Post-HBO opleiding tot Coach Practitioner met specialisatie Loopbaancoaching

Eerdere functies:
– Management Trainee
– Editiorial assistant wetenschappelijk tijdschrift
– Managing Director Institute for Complex Molecular Systems
– Managing Director Intelligent Lighting Institute