Over mij

Mijn liefde voor wetenschap en techniek en een grote interesse voor sociale en mensgerichte onderwerpen leidden me naar leuke en interessante banen. Zo werkte ik als beleidsmedewerker en editorial assistant en vervolgens een aantal jaar als managing director van een onderzoeksinstituut. Getriggerd door een burn-out besloot ik deze weg te verlaten. Mijn werk werd namelijk meer en meer gekenmerkt door het organiseren van processen, en dat is niet wat mij voldoening geeft.

Het was tijd om stil te staan en bewust te kiezen. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld en het geluk van andere mensen, houd van leren en anderen leren te leren en gun iedereen persoonlijke groei. Daarom heb ik naar mijn hart geluisterd en de knoop doorgehakt: het roer ging om.

Droombaan

Om mijn kwaliteiten, (werk)ervaring en misschien wel het belangrijkste, mijn missie, samen te brengen heb ik mijn eigen droombaan gerealiseerd. Nu heb ik een coachpraktijk. Ik richt me hierbij op loopbaancoaching en burn-out coaching voor hoger opgeleiden en technici. Daarnaast geef ik trainingen en workshops.

Sagitta Peters Loopbaancoaching burnoutcoaching, burn-outcoaching, burnout coaching, burn-out coachingAls coach richt ik me op hoger opgeleiden en technici. Mensen die vaak werken in een vooral op de inhoud gerichte omgeving. Doordat ik zelf in zo’n omgeving heb gewerkt, heb ik hier een goed beeld bij. En hoewel geen baan gelijk is, vinden klanten mijn ervaring met leidinggeven, projectmanagement, cultuurverandering, organisaties bouwen en draagvlak creëren, en dat alles in een veeleisende omgeving, van grote meerwaarde.
Wat voor mij eerder onderbelicht was heb ik de afgelopen jaren ingehaald: coachen, begeleiden bij persoonlijke ontwikkeling, privé-werk balans, en heelheid vinden door een balans in denken-doen-voelen-zijn.

Ik geloof dat er voor iedereen een baan is waar je gelukkig van wordt. Van binnen naar buiten werken is mijn manier om te zorgen dat je erachter komt welke dat voor jou is en om daar ook echt te komen!

Buiten het werk

Mijn privéleven heeft met die ommezwaai een belangrijkere plaats gekregen. Ik heb meer tijd voor mijn partner, vrienden en familie en voor mezelf. Ik hou van wandelen en yoga, vind het leuk om te klussen en in onze eetbare tuin te werken. Ook werk ik eraan steeds duurzamer te leven.

Kort CV Sagitta Peters MSc

(meer vind je op mijn LinkedIn profiel)

Opleiding:
– Gymnasium (exacte vakken en talen)
– Scheikundige Technologie met Certificaat Technologie Management
– Verschillende opleidingen en trainingen over leidinggeven en management
– Post-HBO opleiding tot Coach Practitioner met specialisatie Loopbaancoaching

Eerdere functies:
– Management Trainee
– Editiorial assistant wetenschappelijk tijdschrift
– Managing Director Institute for Complex Molecular Systems
– Managing Director Intelligent Lighting Institute