Trainingen & workshops voor bedrijven

In opdracht van bedrijven en organisaties verzorg ik trainingen en workshops. Het kan hierbij gaan om de uitvoering van een bestaand programma, of de ontwikkeling van iets compleet nieuws in samenwerking met de opdrachtgever.

Ik geef trainingen en workshops in onderwerpen als:
– Loopbaan oriëntatie, profilering, het nieuwe solliciteren
– Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, zichtbaarheid, effectieve communicatie en teamwork
– Burn-out herstel en preventie
– Werk-privé balans

Het eigendom van de training wordt in overleg bepaald. De voertaal tijdens de trainingen kan zowel Nederlands als Engels zijn.

Workshop Loopbaanoriëntatie

Specifiek voor aio’s ontwikkelde ik een twee uur durende workshop met individuele en groepsoefeningen. Deze toont het belang van een goede oriëntatie van binnenuit en laat zien hoe je dit vorm kunt geven. Ze krijgen al doende een beter beeld van zichzelf en hebben na afloop van de workshop voldoende handvatten om hier zelf mee verder te gaan.

Towards your dream job: a structured approach for career orientation

Orientation for a job after your PhD is often quite overwhelming. Where should you start and what should you do, to get a better view on the career perspectives that really reflect your personality and strengths?
In this workshop you will get a framework for your orientation process. We will also look deeper into the three questions that are important in this approach: Who are you? What are your capabilities? And what do you like to do? Via exercises you will get the first answers and you will end the workshop defining the next steps you can take in your personal orientation.

Op 24 mei 2019 gaf ik deze workshop op het TU/e career event voor aio’s.

Kennismaken?

Neem voor meer informatie of overleg over de mogelijkheden gerust contact met me op. Met plezier denk ik met jullie mee over een passende oplossing.


“Sagitta heeft samen met ons een pilot opgezet om onderzoekers te trainen in het aanvragen van persoonlijke beurzen. Ze was ook coördinator en heeft alle communicatie rond deze pilot op een voortreffelijke wijze verzorgd. Door haar betrokkenheid en haar kennis van zaken over het schrijven van aanvragen heeft ze ook een heel belangrijke inhoudelijke bijdrage gehad. Door haar inzet en enthousiasme is de pilot een succes geworden. De training heeft nu een vaste plek gekregen in het reguliere aanbod van cursussen voor wetenschappelijke staf op de TU/e.
Sagitta is communicatief zeer sterk en heeft inhoudelijke kennis op het gebied van coaching en van technische wetenschappen. Ze luistert goed naar de cursisten én opdrachtgevers en weet met haar aanpak mensen te enthousiasmeren. Wij zijn blij dat ze met ons aan de wieg heeft gestaan van deze voor jonge wetenschappers zo belangrijke cursus.”

Ties Leermakers, Technische Universiteit Eindhoven